Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése

2010.06.04

Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése
(LEADER III. tengely)

Elek Város Önkormányzata 2009. január 12.-én sikeres pályázatot nyújtott be a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás jogcímre „Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése” címen. |

A pályázat közremûködõ szervezete a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, irányító hatósága pedig a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kijelölt szervezeti egysége.

A projekt összköltsége: 12.125.000,- Ft, a támogatás mértéke a nettó érték 65%-a, amely 6.305.000,- Ft. A projekt megvalósítás várható kezdete 2010. április hónap, tervezett befejezése 2010. augusztus hónap.

A beruházás célja a tavak mederkotrása ezáltal élõhelyjavítás, a tavak környezetének javítása, fásítás, esõbeállók, padok és hulladékgyûjtõk kihelyezése, gyermekek részére közösségi tér, valamint tûzrakó hely kialakítása, illetve az élõhelyet bemutató információs táblák felállítása. A fejlesztés célcsoportja Elek város teljes lakossága, a környezõ települések lakói, és az idelátogató turisták. A turisták szezonális eloszlás tekintetében a nyári idõszak kiemelkedõ, de egész évben igénybe vehetik ezen szolgáltatásokat. 

Pluhár László
polgármester

 

 

 

 

 

 

 

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város