Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Köszöntõ

Rendkívüli hírek

 


 

Tisztelt Elekiek!

Igazolt koronavírus fertőzés miatt a Városi Óvoda és Bölcsőde III. számú, Kétegyházi úti telephelye (óvoda és minibölcsőde) előreláthatólag március 01. napjáig zárva tart.

Az egyik dolgozónknál végzett teszt pozitív eredményt mutatott. A gyermekek és a dolgozók 10 napos hatósági házi karanténjának elrendeléséről az ÁNTSZ fog hivatalosan értesíteni mindenkit. A gyakorlat szerint csak azokat fogják tesztelni, akik tünetet produkálnak. Az intézménybe 10 napos karantént követően a dolgozók háziorvosi igazolással, a gyermekek gyermekorvosi igazolással tünetmentes állapotban térhetnek vissza.

Az intézmény teljes fertőtlenítését nyitás előtt természetesen elvégezzük. Azon szülők, akik nem tudják megoldani a gyermekfelügyeletet táppénzre jogosultak.

Kedves Gyerekek, Szülők és Kollégáim!
Először is jó egészséget kívánok mindenkinek. Amennyiben a házi karantén elrendelése vagy az intézmény bezárása miatt valami problémájuk merül fel, vagy bármiben tudok segíteni kérem, hogy Gál Attiláné intézményvezető asszonyt vagy személyesen engem keressenek a 30/7798623-as telefonszámon.

Vigyázzunk egymásra!

Szelezsán György
Polgármester


 

 

 


 

 


 

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

 
Elek Város 4 nemzetiségű település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik.
 
Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete.
 
A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.
 
A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra. 

 

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik.

Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben.

A romániai Ottlaka irányában nagyobb rendezvények alkalmával ideiglenes határátkelő nyitását kezdeményezzük.

 

Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő működik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

 

Elek nem rendelkezik vasútállomással, a legközelebbi vasútállomás Kétegyházán, Elektől 6 km-re található, a Budapest- Békéscsaba-Arad fővonal részeként. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Általános tájékoztató

 


 

 

 

  

 


 Elek városát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja. 

 

 


 

 

 Lap tetejére
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS