Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Hírek, információk

Virágosztás Eleken

Elek város, Szelezsán György polgármester intézkedései alapján nagyszabású faültetést folytat, a tavalyi évben mintegy 230 új fát és

      további részletek »
Vetőmag osztás Eleken az öngondoskodó háztartásokért

Elek Város Önkormányzata idén tavasszal vetőmag adományt kapott a Vajdaságért Alapítványtól, így van lehetőségünk a lakosság számára ingyenesen vetőmagcsomagot osztani. A helyi lakosok ezzel a csomaggal lehetőséget kapnak arra, hogy saját kertjükben gazdálkodjanak, maguk gondozzák növényeiket, amelyek aztán a családi asztalra kerülhetnek. A csomag háztartási kiskertben megtermelhető zöldborsó és zöldbab vetőmagokat tartalmaz.
 

A vetőmagcsomagok átvehetőek a Városüzemeltetés udvarán.
 

Nyitvatartás:
H-Cs: 07:30-tól 15:30-ig
P: 07:30-tól 12:30-ig
Sz-V: zárva
 Ivóvízhálózat tisztítása

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Elek településen 2021. május 26-én és 27-én a víztorony és a tározó mosatását végezzük. A fenti napokon nyomáscsökkenés, esetleges vízhiány várható.
 

Megértésüket köszönjük: Alföldvíz Zrt.Afrikai sertéspestis megfigyelési körzete

Tájékoztató az afrikai sertéspestis megfigyelési körzetének elrendeléséről Elek település teljes közigazgatási területén.

 

Letöltés itt.Lomtalanítás 2021-ben

Kedves Elekiek!

A Dareh Bázis Zrt. vezetőjével történt egyeztetés után, örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy az idei évre két lomtalanítási időpontot sikerült megjelölnünk.
Amennyiben a járványügyi korlátozások ezt a tevékenységet nem tiltják az előre kitűzött időpontokban, azok megtartásra kerülnek. Erről a város lakóit természetesen tájékoztatni fogjuk.

Lomtalanítási időpontok Eleken:
2021. április 30. - a hivatalos DAREH felhívás itt olvasható
2021. szeptember 30.

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól (pl:bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg, stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják.

Az idei évben 3 alkalommal szervezünk majd elektronikai hulladékgyűjtést is. A pontos dátumokról időben tájékoztatjuk a lakosságot.

Vigyázzunk a környezetünkre!

Szelezsán György
polgármester

 

 Civil szervezetek a városunk életében

A településen olyan együttműködés alakult ki az önkormányzat és a civil szervezetek között, amely példaértékű és a városunk ebben kivételesen erős.
A városban több, mint 40 alapítvány és egyesület működik.
Elek Város Önkormányzata fontosnak tartja, elismeri és támogatja az önkéntesen alakuló civil szervezetek munkáját, értékeli a szervezetek társadalomformáló szerepét. Az Önkormányzat, valamint intézményei a kölcsönösség és a partnerség szellemében a lehető legszélesebb körben együttműködnek a civil szervezetekkel közös érdekeik érvényesítéséért.
Támogassa Ön is a helyi civil szervezetek valamelyikét!
A személyi jövedelemadó 1%-áról az adóbevallástól függetlenül, elektronikus vagy postai úton is lehet rendelkezni a személyijövedelemadó-bevallás határidejéig, 2021. május 20-ig.
Ez a határidő vonatkozik a magánszemélyeken kívül az egyéni vállalkozókra is.

 

 2 3  
 


Lap tetejére
Hírek
Virágosztás Eleken

Elek város, Szelezsán György polgármester intézkedései alapján nagyszabású faültetést folytat, a tavalyi évben mintegy 230 új fát és

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS