Eleki iskolák fejlesztése

2011.03.09

 

 


Elek Város Önkormányzata 2008. március 31-én sikeres pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, A peadgógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (TIOP-1.1.1/07/1) címû pályázati felhívásra “Az eleki iskolák fejlesztése” címen.

A projekt összköltsége 16.425.440.- Ft, a támogatás mértéke 100%. A projekt megvalósítás kezdete| 2010.11.01., tervezett befejezése 2011.06.30.

A pályázat kiemelt célja az iskolarendszerû oktatás informatikai fejlesztése, az „intelligens iskola” létrehozása, amely elsõsorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál.
A fejlesztés minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát biztosít, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetencia alapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek kiegyenlítéséhez.

A település részérõl a pályázat lehetõséget biztosít az Elek-Kevermes Közoktatási Társulás Dr. Mester György Általános Iskola és Óvoda és a Román Általános Iskola részére Interaktív táblák és azok mûködtetéséhez szükséges szoftverek, csomagok beszerzésére, melynek összege 15.177.500.- Ft. Az Elek-Kevermes Közoktatási Társulás Dr. Mester György Általános Iskola és Óvoda az I. feladatellátási helyen (5742 Elek, Lõkösházi út 17-19.) 6 db, a II. feladatellátási helyen (5742 Elek, Lõkösházi út 10.) 5 db, és a Román Általános Iskola (5742 Elek, Lõkösházi út 3.) 3 db interaktív táblával fog gazdagodni.
  

Pluhár László
polgármester

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: dr. Mester György Általános Iskola

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város