Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Intézmények - Pszichiátriai Betegek Otthona

Pszichiátriai Betegek Otthona

Az intézmény telephelyei Elek város belterületén találhatók. Közúton jól megközelíthetők. Az intézmény olyan pszichiátriai betegeket lát el, akik egészségügyi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására nem képesek. A szociális ellátás igénybevétele kérelemre történik. A kérelem és adatlapot közvetlenül az otthon címére kell megküldeni. A nyilvántartásba vétel és előgondozást követően, férőhely üresedés esetén az intézményvezető intézkedik a férőhely elfoglalásáról. Az intézmény felvevőterülete Békés megye.

Az otthonban a családias jellegű, teljes körű ápoláson, gondozáson kívül biztosítjuk az itt élők számára a képességeikhez igazodó foglalkoztatást és a szabadidős tevékenységekbe való bekapcsolódást. Ezen felül az ellátottak részére lakhatást, ruházatot, étkezést, mentálhigiénés ellátást, gyógytornászt, fodrászt, manikűr-pedikűrt biztosít az intézet.

A kulturális foglalkoztatás keretében színjátszás, biblia óra, festés, rajzolás, zenehallgatás, tv-video nézés, ügyességi játékok, sportjellegű tevékenységek, szalonnasütés, kerékpártúra, kirándulások, nyaralások rendszeres szervezése és lebonyolítására biztosítottak a feltételek. Emellett képességfejlesztő foglalkozásokon és pszichoedukációs tréningen is részt vehetnek lakóink. Ellátottjainknak lehetősége van dolgozni is. Jónéhányan szerződéses munkaviszonyban állnak a Fővárosi Kézműipari Rt-vel és a Főkefe Ipari Kft-vel.

A berendezések, felszerelések egy része a lakók tulajdonában van, a szobák a szűkös elhelyezési körülmények ellenére ízlésesen kialakítottak, rendezett képet mutatnak.


 

Intézményvezető:
Elek, Béke u. 4.
Telefon: 66/240-141

Férőhelyek száma:
"A" épület, Elek, Béke. u. 4., 50 fő
"B" épület, Elek, Semmelweis u. 14., 86 fő
"C" épület, Elek, Petőfi u. 5., 9 fő

Gondozottak száma: 145 fő
Várakozók száma: 42 fő
Elhelyezési feltételek: átlagosan 5-6 ágyas szobákLap tetejére
Hírek
Gyermekorvosi, fogorvosi szabadságolás

ÉRTESÍTEM A TISZTELT SZÜLŐKET, HOGY SZABADSÁGOM ALATT 2016. JÚNIUS 27.-JÚLIUS 8. KÖZÖTT RENDEL:  DR HARGEL AHMAD GYERMEKGYÓGYÁSZ A RENDELÉSI IDŐ VÁLTOZATLAN! 8.00 - 16.00 ÓRA KÖZÖTT A RENDELÉSI IDŐN KÍVÜL KÉSZENLÉTET BIZTOSÍT A SÜRGŐS ESETEK ELLÁTÁSÁRA: 2016. JÚNIUS 27.-30.: DR DEMÉNY JÁNOS 2016. JÚLIUS  4.- 8.: DR RAMASZ KÁROLY       Dr Szirovicza Éva   FOGÁSZAT NYÁRI SZABADSÁG 2016. JÚNIUS 24. (PÉNTEK), 2016. JÚNIUS 27. (HÉTFŐ) - TOVÁBBKÉPZÉS 2016. JÚLIUS 04. (HÉTFŐ) - 2016. JÚLIUS 22. (PÉNTEK) - SZABADSÁG SŰRGŐS ESETEKBEN: GYULA, SZÁJSEBÉSZET.       DR. TÓTHNÉ DR. ZIMONYI EDINA

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS