Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Intézmények - Pszichiátriai Betegek Otthona

Pszichiátriai Betegek Otthona

Az intézmény telephelyei Elek város belterületén találhatók. Közúton jól megközelíthetők. Az intézmény olyan pszichiátriai betegeket lát el, akik egészségügyi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására nem képesek. A szociális ellátás igénybevétele kérelemre történik. A kérelem és adatlapot közvetlenül az otthon címére kell megküldeni. A nyilvántartásba vétel és előgondozást követően, férőhely üresedés esetén az intézményvezető intézkedik a férőhely elfoglalásáról. Az intézmény felvevőterülete Békés megye.

Az otthonban a családias jellegű, teljes körű ápoláson, gondozáson kívül biztosítjuk az itt élők számára a képességeikhez igazodó foglalkoztatást és a szabadidős tevékenységekbe való bekapcsolódást. Ezen felül az ellátottak részére lakhatást, ruházatot, étkezést, mentálhigiénés ellátást, gyógytornászt, fodrászt, manikűr-pedikűrt biztosít az intézet.

A kulturális foglalkoztatás keretében színjátszás, biblia óra, festés, rajzolás, zenehallgatás, tv-video nézés, ügyességi játékok, sportjellegű tevékenységek, szalonnasütés, kerékpártúra, kirándulások, nyaralások rendszeres szervezése és lebonyolítására biztosítottak a feltételek. Emellett képességfejlesztő foglalkozásokon és pszichoedukációs tréningen is részt vehetnek lakóink. Ellátottjainknak lehetősége van dolgozni is. Jónéhányan szerződéses munkaviszonyban állnak a Fővárosi Kézműipari Rt-vel és a Főkefe Ipari Kft-vel.

A berendezések, felszerelések egy része a lakók tulajdonában van, a szobák a szűkös elhelyezési körülmények ellenére ízlésesen kialakítottak, rendezett képet mutatnak.


 

Intézményvezető:
Elek, Béke u. 4.
Telefon: 66/240-141

Férőhelyek száma:
"A" épület, Elek, Béke. u. 4., 50 fő
"B" épület, Elek, Semmelweis u. 14., 86 fő
"C" épület, Elek, Petőfi u. 5., 9 fő

Gondozottak száma: 145 fő
Várakozók száma: 42 fő
Elhelyezési feltételek: átlagosan 5-6 ágyas szobákLap tetejére
Hírek
Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek? A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS