Betonút építése a roma integráció keretében

2010.06.04

A roma integrációt segítõ betonút építése a Szántó, Dankó, Cinka, Eötvös, Damjanich, Vajda és Leiningen utcákban
 
Elek Város Önkormányzata 2008. december 1.-én sikeres pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében Önkormányzati tulajdonú belterületi valamint önkormányzati külterületi közutak fejlesztése (DAOP-2008-3.1.1/B) pályázati felhívásra „A roma integrációt segítõ betonút építése a Szántó, Dankó, Cinka, Eötvös, Damjanich, Vajda és Leiningen utcákban” címen. |
 
A pályázat azonosítószáma: DAOP-3.1.1/B-08-2008-0061, közremûködõ szervezete a DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., irányító hatósága pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kijelölt szervezeti egysége.
 
A projekt összköltsége: 86.519.118,- Ft, a támogatás mértéke 65%, amely 56.237.426,- Ft. A projekt megvalósítás kezdete 2009. június 2., tervezett befejezése 2010. június 30.
 
A beruházás célja a belterületen megfelelõ kiépítettségû és jó minõségû helyi közúthálózat biztosításával a kistérség kohéziójának erõsítése, a település népességmegtartó képességének javítása, a városi szolgáltatások elérésének, illetve a gazdasági fejlõdés és társadalmi innovációk minél gyorsabb terjedésének elõsegítése.
A belterületen jelentõsen növelhetõ a forgalmi és gyûjtõ utak kiépítettsége.
 
A közlekedésfejlesztés céljai között kiemelt helyen szerepel a települési közlekedés korszerûsítése. Az új utak építésével megteremtõdik a hatékonyabb és gyorsabb településen belüli egyéni és közösségi közlekedés feltételrendszere.

Pluhár László
polgármester

 


 































ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város